MENU
  • Gebruikers online : 32
  • Werkgevers Online : 0
  • Geregistreerde leden : 7 343
  • Geregistreerde bedrijven : 55 100
  • Jobs : 2 742
  • CV : 3 179


    Vacature details


Vacature: Communicatieadviseur Stichting Save The Children :

Functie-omschrijving:

Communicatieadviseur

Stichting Save The Children werkgever Stichting Save The Children
Publicatiedatum: 07 apr 2021
Vervaldatum 26 apr 2021
Aantal uren 38
Locatie werkgelegenheid Den Haag

Ieder kind heeft het recht op een gelukkige jeugd. Daarom zet Save the Children alles op alles om het leven van kinderen - en daarmee de toekomst van onze samenleving - te verbeteren. Als grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld geven wij kinderen een gezonde start en de kans om te leren. En we beschermen kinderen tegen misbruik, verwaarlozing en uitbuiting.  Hoe we dat doen? Met 25.000 medewerkers zetten wij ons in zo’n 120 landen in voor kinderen. Wij reageren op noodsituaties, realiseren duurzame ontwikkeling en zorgen dat de stem van kinderen wordt gehoord. We zijn overal waar kinderen ons nodig hebben. Ook op de moeilijkst bereikbare plekken. Elke dag weer. Onvoorwaardelijk. Save the Children is in Nederland gevestigd in Den Haag. De organisatie bestaat uit de afdelingen Internationale Programma’s, Binnenlandprogramma, Lobby en Advocacy, Communicatie, Fondsenwerving, Finance en Control en Interne Dienst en telt op dit moment ongeveer 100 medewerkers.
Taken
Wij zoeken een communicatie adviseur die de communicatie activiteiten voor onze Internationale Programma en Lobby & Advocacy afdelingen ontwikkelt en uitvoert. De zichtbaarheid bij de stakeholders van deze afdeling vraagt om een actief communicatiebeleid. Als communicatie adviseur ontwikkel jij dat beleid en geef je daar zelfstandig invulling aan. Zo zorg jij voor zichtbaarheid bij ons professionele netwerk van institutionele donoren, collega-organisaties, academici en politieke stakeholders, en draag je direct bij aan de beeldvorming van Save the Children.
De functie communicatie adviseur valt onder de afdeling communicatie. De standplaats van deze functie is ons kantoor in Den Haag. In deze functie ben je verantwoordelijk voor:
   » Als onderdeel van de communicatie werkzaamheden richting onze stakeholders, maak jij actief deel uit van de communicatiewerkgroepen binnen onze allianties Work: No Child’s Business, Right2Grow en de Dutch Relief Alliance. Je geeft binnen deze allianties advies over de inzet van communicatie en draagt tevens zorg voor de uitvoering en productie van de benodigde media en middelen. Hiervoor houd je rechtstreeks en pro-actief contact met Save the Children landen- en lobbykantoren.
   » Als communicatieadviseur ben je onderdeel van de afdeling Communicatie van Save the Children Nederland en werk je inhoudelijk insentief samen met jouw collega’s van de afdeling Internationale Programma’s en Lobby en Advocacy. De content die jij uit de programma afdeling en de allianties op haalt of zelf produceert, draag je ook intern uit aan de afdeling Communicatie. Daarmee is onze inzet, impact en verhalen over de kinderen en jeugd waarvoor wij ons dagelijks inzetten ook terug te zien in onze overige externe communicatiemiddelen. Een echte spin in het web functie dus, die vraagt om de nodige kennis en ervaring in de ontwikkelingssamenwerking en de politieke context van het werken in allianties.
   » Als communicatie adviseur heb je vanzelfsprekend een scherp en creatief oog voor beeld en tekst, ben je een servicegerichte teamplayer en een bevlogen ambassadeur van de internationale visie en ambities van onze organisatie.
Functie-eisen en profiel
   » Je hebt HBO denk- en werkniveau;
   » Je beschikt over minimaal vijf jaar relevante werkervaring op het gebied van communicatieadvies en -uitvoering;
   » Je hebt ervaring met werken in een multi-stakeholder context en oog voor politiek-bestuurlijke verhoudingen;
   » Je hebt kennis van de thematiek van ontwikkelingssamenwerking; interesse in internationale ontwikkelingen en het maatschappelijk debat hierover;
   » Je hebt een sterk inlevingsvermogen in communicatiedoelgroepen en weet complexe informatie voor hen toegankelijk te maken, zowel in woord, beeld als geluid;
   » Je bent een overtuigend adviseur en weet jouw collega’s te overtuigen van de kracht van kwalitatieve communicatiemiddelen;
   » Je hebt een uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Goed Frans is een pré;
   » Je kunt zelf goed schrijven en hebt ervaring met de productie van audiovisuele middelen, oog voor effectieve content en beschikt over een netwerk van vormgevers, copywriters en producenten.
   » Je hebt een proactieve en servicegerichte houding, beschikt over creativiteit en vindingrijkheid om in te spelen op nieuwe mogelijkheden.
   » Save the Children voert een actief veiligheidsbeleid voor kinderen en tolereert of accepteert geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt aan bod in onze wervings- en selectieprocedures.
   » Save the Children neemt deel aan de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme. Als je solliciteert bij Save the Children, ga je ermee akkoord dat wij gestandaardiseerde referenties conform de Inter-Agency Misconduct Disclosure afnemen.
Ons aanbod 
   » De mogelijkheid om je in te zetten voor miljoenen kinderen wereldwijd! Je bent onderdeel van een internationaal netwerk en komt binnen in een periode waar groei en innovatie voorop staan. Samen met een grote groep enthousiaste collega’s krijg je de kans om prachtige resultaten neer te zetten en tegelijkertijd jezelf verder te ontwikkelen. Het betreft een veelzijdige, dynamische functie in een enthousiast team met volop ruimte om jezelf te ontwikkelen
   » De functie is voor 38 uur per week, voor een periode van 12 maanden, met uitzicht op verlenging bij gebleken geschiktheid. Wij bieden een salaris dat past binnen de goede doelensector, ingeschaald volgens salarisschaal 9, (minimaal €2824,67 en maximaal €3990,93) gebaseerd op een 38-urige werkweek.
   » Aanbiedingen zijn onder voorbehoud van positieve referenties en het overleggen van een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
Informeren en solliciteren
Aanpassing sollicitatieproces i.v.m. het Corona-virus Save the Children volgt de adviezen van het RIVM m.b.t. het Corona-virus. Daarom werken de medewerkers van Save the Children grotendeels vanuit huis. Ook onze sollicitatiecommissie werkt vanuit huis. Je kunt blijven solliciteren op onze vacatures en sollicitatieprocedures blijven doorgaan. Alleen vinden sollicitatiegesprekken tijdelijk via videoverbindingen plaats.
Voor inhoudelijke vragen over deze functie kun je contact opnemen met Linda Sinac, Manager afdeling Communicatie, telefoon: 070 - 338 44 48. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Sayonara Kartawirja, HR Advisor. Telefoon 070 - 338 4448. Je belangstelling voor deze functie kun je uiterlijk 25 april 2021 kenbaar maken door het invullen van het sollicitatieformulier.
Save the Children Nederland garandeert je dat we zorgvuldig omgaan met je persoonsgegevens. Wij gebruiken je persoonsgegevens uitsluitend voor het behandelen van deze sollicitatie. Na beëindiging van de sollicitatieprocedure zullen alle gegevens binnen 4 weken vernietigd worden, tenzij jij ons toestemming geeft om ze langer te bewaren.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 

Andere Vacatures
   » 09 apr 2021 Senior Auditor Natuurbeheer
Natuurmonumenten
   » 09 apr 2021 Lid van Raad van Toezicht (juridisch)
ActionAid
   » 09 apr 2021 Adviseur Planning, Monitoring, Evaluatie...
Nederlandse Rode Kruis
   » 09 apr 2021 Worldwide Influencing Network Advisor
Oxfam Novib
   » 09 apr 2021 Coördinator Huis-aan-Huis Collecte (...
Het Nederlandse Rode Kruis District Utrecht Lees meer vacatures

 

vaardigheden:

Categorie vacature:  [ Alles bekijken Jobs ]
Taal eisen:
type werk:
Salaris: Niet opgegeven
Mate: Niet opgegeven
Ervaring (jaar): Niet opgegeven
job Locatie: Ander
Soort bedrijf Werkgever
Datum van indiening: 04/30/2021 / Viewed 167 times
Contact Informatie
Bedrijf:


Solliciteer online