MENU
  • Gebruikers online : 2
  • Werkgevers Online : 0
  • Geregistreerde leden : 7 343
  • Geregistreerde bedrijven : 374 517
  • Jobs : 44 699
  • CV : 3 178


    Vacature details


Werkgelegenheid: Concerncontroller Nieuw :

Functie-omschrijving:


Terug naar resultaten
   » Vorige
   » Volgende

Concerncontroller

OpslaanU moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Bedrijf
   . Publiek Netwerk
Plaats
   . Hoorn
Ref
   . Controller
Begint
   . 25 mei 2023
Online via Jobs in Finance t/m
   . 24 jun 2023
Functie type
   . Controller, Accountant
Praktijkgebied
   . Compliance, Controlling
Bedrijfssector
   . Overheid
Dienstverband
   . Onbepaalde tijd
niveau van het onderwijs
   . HBO+
professionele ervaring
   . 5-10 jaar
Aanstelling
   . Fulltime, Parttime
Solliciteren (de link wordt geopend in een nieuw venster)

Zit jouw kracht in het (door)ontwikkelen van doelmatige en transparante controlling en neem je anderen daar graag in mee? Werk je graag samen binnen een dynamische omgeving waarin belangen tegenstrijdig kunnen zijn? Vind je het leuk om met jouw deskundigheid samen te bouwen aan een organisatie met maatschappelijke impact?  

Zin in zo’n baan? Dat komt goed uit, want wij zoeken een:

Concerncontroller
voor 32 uur per week

Binnen de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord zijn onze leidinggevenden integraal verantwoordelijk. Zij staan voor de kwaliteit van ons werk, de mensen die dit werk leveren en de financiën om dit mogelijk te maken. De Omgevingsdienst is een relatief jonge organisatie (ìn 2014 ontstaan) en ze is toe aan een volgende stap in de professionalisering van het management.

Dit doe je
De concerncontroller valt direct onder de directeur, en heeft vanuit een onafhankelijke rol een directe lijn met de voorzitter van het Dagelijks Bestuur.

Als concerncontroller ben je dé adviseur voor de directeur en het managementteam en zorg je dat de Omgevingsdienst in control is. Je bent het ’geweten’ van de organisatie. De focus is daarbij gericht op het sturen op resultaten aan de hand van een integrale benadering van hard- en soft controls en risico- en procesmanagent.

Als concerncontroller adviseer je het management over de concernsturing binnen de strategische en vakspecifieke kaders van de P&C-cyclus. Je monitort de integrale bedrijfsvoering aspecten waarvoor het management verantwoordelijk is en levert stuurinformatie op concernniveau. Je initieert en/of leidt concern brede bedrijfsvoering projecten met een bestuurlijke impact. Daarbij onderhoud je de contacten met de accountant over interne onderzoeken op rechtmatigheid en doelmatigheid. 

De taken van de verbijzonderde interne controle (VIC) maken onderdeel uit van de rol van de
concerncontroller. Denk hierbij aan de rechtmatigheidsverklaring, die het bestuur vanaf 2023 afgeeft bij de jaarrekening gebaseerd op de uitkomsten van de interne controle. Maar de focus is meer dan alleen financieel. Sturing, richting en integrale risicobeheersing in de organisatie zijn belangrijke aandachtspunten.

Je adviseert gevraagd en ongevraagd de leidinggevenden, de directeur en eventueel het Dagelijks Bestuur over welke mogelijkheden tot verbetering er zijn. Tevens adviseer je hen over de inhoudelijke consequenties en risico’s van voorgenomen besluiten. Daarnaast heb je een inhoudelijk coördinerende rol in het aansturen van de andere control/beheersingsrollen in de organisatie, zoals: business control, HR, financiën, communicatie en informatie en automatisering.

Dit ben jij
Je bent op-en-top een verbinder; jij bent betrokken en gericht op samenwerking. Je bent een collega die daarbij gevoel toont en begrip heeft voor de structuur én de cultuur van de organisatie, wet- en regelgeving én politieke verhoudingen en ondertussen de doelstellingen van de organisatie uitdraagt en bewaakt. Die gave, in combinatie met een heldere communicatiestijl maken je tot inspirator voor onze organisatie. Je hebt kennis van en ervaring met het inrichten en toepassen van het Three Lines Model als risicomanagementsysteem. Jouw ontwikkelaanpak voor het continu willen verbeteren is je op het lijf geschreven en neem je anderen hier graag in mee. Je bent in staat om complexe materie begrijpelijk te vertellen of te verwoorden op papier. Daardoor houd je anderen betrokken bij het realiseren van jouw of hun doelen.

Je hebt een bewezen trackrecord op het vlak van verandermanagement in het publieke domein. Deze ervaring maakt dat je een integrale blik hebt; breder kijkt dan de juridische en financiële risico’s maar ook ziet hoe de organisatie beter in control kan komen op het vlak van HR en procesvoering. Je bent een inhoudelijke expert op je vakgebied en je denkt als een manager; die combinatie maakt dat je goed in staat bent om te prioriteren op risico’s maar ook kansen herkent en benut.

Verder ben je betrokken, zichtbaar, toegankelijk en omgevingsbewust. Je beschikt over een afgeronde en relevante hbo+ of wo-opleiding met aantoonbare ervaring als concerncontroller, bij voorkeur binnen de overheid.
Je hebt inzicht in politieke, strategische, operationele en bestuurlijke processen en verhoudingen en weet jezelf hierin goed te positioneren. Ook ben je vaardig in het ontwikkelen, onderhouden en implementeren van de planning & control cyclus en bijbehorende instrumenten.

Dit zijn je collega’s
Hoe prettig en stimulerend is het om met betrokken en enthousiaste collega’s te werken! Mensen met hart voor de zaak, met oprechte interesse in elkaar, in de organisatie en in nieuwe ontwikkelingen. Bij Omgevingsdienst Noord-Holland Noord zit je goed. Hier krijgt iedereen alle kansen, ook op het gebied van scholing. Aan jou om ze te benutten.

Je maakt deel uit van de afdeling Concernondersteuning. Op deze afdeling werk je samen met deskundige en gedreven collega’s op een constructieve manier samen; met elkaar en natuurlijk ook met onze in- en externe contacten.

Dit staat er tegenover
   » Een bruto maandsalaris van max € 6470,00 van de cao SGO bij een volledige werkweek. De functie van Concerncontroller is gewaardeerd in functieschaal 12. Het salaris is afhankelijk van ervaring en opleiding. Inschaling in aanloopschaal 11A behoort tot de mogelijkheden.
   » Een jaarcontract met uitzicht op een vast contract.
   » Flexibele invulling van je werkplek en -tijden.
   » Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je jaarsalaris dat je naar wens kunt laten uitkeren. Ook kun je er extra vakantieverlof of, met een fiscaal voordeel, opleidingen van kopen.
   » Als je gebruik maakt van het openbaar vervoer om naar het werk te reizen worden je reiskosten volledig vergoed. Bij gebruik van eigen vervoer ontvang je een tegemoetkoming in je reiskosten.
   » Op dagen dat je thuiswerkt ontvang je een vergoeding van € 3,00 netto.
Dit zijn wij
Bij de OD NHN gaan we altijd constructief en voorkomend te werk. In onze organisatie werken zo’n 250 bevlogen en ervaren collega’s aan de uitvoering van milieutaken van zestien gemeenten in Noord-Holland Noord. Daarnaast is ook provincie Noord-Holland onze opdrachtgever. We houden ons bezig met vergunningverlening, toezicht en handhaving en advisering en zijn specialist op het gebied van klimaat, natuur, milieu, duurzaamheid, energietransitie, geluid, lucht, afval, asbest, externe veiligheid, bodemkwaliteit, zwemwater, wegen en vaarwegen.

Wij zijn gevestigd in een modern en goed bereikbaar kantoor, vlak bij het station, uitvalswegen en het centrum van Hoorn. Meer informatie over deze bruisende historische havenstad vind je hier. 

Dit wil je niet mislopen
Heb jij ook hart voor onze fysieke leefomgeving en wil je graag bijdragen aan het oplossen van de grote maatschappelijke vraagstukken van deze tijd? Neem dan vooral contact met ons op!

Eerst meer informatie over de functie of de procedure? Dan kun je contact opnemen met Saskia Postma van Publiek Netwerk, telefoon 0630623555 of per e-mail: saskiapostma@publieknetwerk.nl

De procedure
Publiek Netwerk begeleidt deze werving en voorselectie voor de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord. Voor deze vacature wordt tegelijk in- en extern geworven. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat een voorrangsstatus. Een assessment maakt deel uit van de procedure.

Met de kandidaten die aansluiten op het profiel maken wij eerst kennis via videobellen. Een volgende stap is een uitgebreide persoonlijke kennismaking met een verdiepend selectie-gesprek. De best passende kandidaten worden uitgenodigd voor sollicitatiegesprekken bij de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord.

Vergelijkbare zoekopdrachten:Onbepaalde tijd,Fulltime,Accountant,HBO+,Parttime,5-10 jaar,Compliance,Controlling,Controller,OverheidDelen

Delen

Solliciteren (de link wordt geopend in een nieuw venster)
OpslaanU moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Meer zoekresultaten

   »

Senior IT Audit Manager

De Nederlandsche Bank
   »

Coördinator Crediteurenadministratie

Career Control
   »

Manager Financiële Administratie

ROC Midden Nederland
   »

Beleidsadviseur planning en control

Gemeente Voorst
   »

Accounting Medewerker

Career Control

 

vaardigheden:

Categorie vacature:  [ Alles bekijken Jobs ]
Taal eisen:
type werk:
Salaris: Niet opgegeven
Mate: Niet opgegeven
Ervaring (jaar): Niet opgegeven
job Locatie: Ander
Soort bedrijf Werkgever
Datum van indiening: 05/27/2023 / Viewed 187 times
Contact Informatie
Bedrijf:
E-mail: saskiapostma@publieknetwerk.nl


Solliciteer online