MENU
  • Gebruikers online : 14
  • Werkgevers Online : 0
  • Geregistreerde leden : 7 344
  • Geregistreerde bedrijven : 52 208
  • Jobs : 14 037
  • CV : 3 182


    Vacature details


Werkgelegenheid: Adviseur milieu en duurzame ontwikkeling:

Functie-omschrijving:


Adviseur milieu en duurzame ontwikkeling

 

   » 32 uur
   » HBO

 

De organisatie

De gemeente Gouda heeft grote ambities als het gaat om duurzame ontwikkeling. Energietransitie, klimaatadaptatie, duurzaamheid, bodemdaling en werkgelegenheid zijn thema's waarop Gouda resultaten wil halen.

Mooie uitdagingen in een fijne omgeving. Door haar bestuurlijke omvang kent Gouda nog de menselijke maat en is iedereen dichtbij; het ene moment heb je contact met de wethouder, het andere moment heb je contact met inwoners of belangengroepen. Wij staan open voor talent met nieuwe ideeƫn, een aanvulling op een mooie organisatie die er al staat. Bij de Gemeente Gouda maak jij zichtbaar het verschil als Adviseur Milieu en duurzame ontwikkeling.

De afdeling

De afdeling Ruimtelijk beleid en advies (RBA) houdt zich bezig met advisering en beleidsontwikkeling binnen het ruimtelijke domein. De afdeling heeft drie teams: Ruimte, Economie en Omgeving.

Omgeving is het team waar jij deel van gaat uitmaken. Samen met de specialisten op gebied van verkeer, energietransitie, klimaatadaptatie, bodemdaling, wonen en groen draag je bij aan een leefbare stad.

Dit ga jij doen:
   » Binnen de gemeentelijke organisatie ben je het eerste aanspreekpunt op het gebied van milieu en duurzaamheid;
   » De gemeente Gouda heeft haar uitvoerende milieutaken ondergebracht bij de Omgevingsdienst Midden-Holland (OMDH). Jij onderhoudt het contact met de milieuspecialisten van de Omgevingsdienst;
   » Je bent de schakel tussen de uitvoering bij de ODMH en de Goudse bestuurlijke wensen en overwegingen.

Verder ben je de duurzaamheidscoƶrdinator van de Gemeente Gouda. De gemeente stelt eisen aan andere partijen en moet geloofwaardig zijn. Dit vraagt dat ook de eigen afdelingen aantoonbaar hun verantwoordelijkheid nemen voor duurzaamheid. En dat met name op die plekken waar de invloed van de gemeente het grootst is: bij de inrichting en het beheer van de openbare ruimte. Samen met de vak afdelingen zorg je dat er aantoonbare resultaten worden gehaald. Waar nodig treed je naar het bedrijfsleven op als duurzaamheidsmakelaar.

Bestuurlijke advisering en budgetbewaking zijn natuurlijk onderdeel van je functie.

Dit breng jij mee:
   » HBO werk- en denkniveau door relevante HBO opleiding (richting fysieke leefomgeving zoals RO, Planologie, Milieukunde of vergelijkbaar) of door relevante ervaring opgedane kennis waardoor je nu op dit niveau zit
   » Meerdere jaren ervaring in een vergelijkbare rol
   » Politieke / bestuurlijke sensitiviteit
   » Samenwerken, over de grenzen van teams en afdelingen kunnen kijken, samen met de ODMH en het eigen team
   » Nieuwsgierig karakter en
   » omgevingsbewust

Wij bieden
   »Werk met hart en ambitie Gouda ontwikkelt zich volop. De komende jaren staat er nog veel te gebeuren. Jouw ideeĆ«n en jouw kennis kunnen we goed gebruiken. Wij zijn een ambitieuze werkgever die werkt voor en met de stad, haar bewoners, ondernemers en bezoekers. Met trots, maar vooral met een warm hart.
   »Aandacht, training en ontwikkeling

We willen putten uit jouw kunde om het beste aan de stad te kunnen geven. Daarom vinden we het belangrijk dat jij je kunt ontwikkelen in jouw loopbaan. Voor iedere medewerker is er een budget beschikbaar, om je eigen ontwikkeling vorm te geven. De 'Jonge Goudse' is Ć©Ć©n van de meest recente trainingsprogramma's, waarbij specifiek aandacht wordt besteed aan de kracht en ontwikkeling van jonge medewerkers in wisselwerking met senior medewerkers. Verder zijn wij aangesloten bij het gemeentelijke samenwerkingsplatform Werken in het Westen, dat een groot aanbod van trainingen en opleidingen heeft.
   »Flexwerken in balans Een goede balans tussen werk en privĆ© vinden we belangrijk. We stimuleren je om te flexwerken. Daarvoor hebben we software, waarmee je ook thuis, op kantoor of in een cafĆ© kunt inloggen. Maar natuurlijk hebben we daarnaast een geweldig mooi gebouw: 'Het Huis van de Stad'. Dit moderne gebouw is ingericht om te flexwerken, is centraal gelegen en biedt uitzicht over heel Gouda.

Salaris en aanstelling

Het betreft een vaste functie voor 32 uur per week waarbij met een tijdelijke contract voor bepaalde tijd voor een jaar gestart wordt. Het beoogde salarisniveau is afhankelijk van opleiding en ervaring maar wordt ingeschaald op schaal 10 conform cao CAR-UWO. Tevens ontvang je bovenop je salaris jaarlijks 17,05% IKB.

Enthousiast?

Wij hopen dat je enthousiast bent geworden om met ons te werken aan Gouda als bruisende stad! Je kunt direct digitaal solliciteren tot en met 25 september 2019 (onderaan de pagina).

Wil je meer inhoudelijke informatie over de functie, neem dan contact op met Fred Claasen, hoofd van de afdeling Ruimtelijk beleid en advies, telefoon: 0651509520.

Als u meer informatie wilt over de procedure kun je contact opnemen met Janine van der Vlist, Recruiter, telefoon 0182-588739.

Over Gemeente Gouda
Gouda is van oudsher de stad van kaas en stroopwafels. Smaakvol en divers! Een leuke, middelgrote stad met grootstedelijke uitdagingen, want Gouda ontwikkelt zich volop! De komende jaren staat er nog veel te gebeuren. Daarom zijn we ook zoek naar smaakmakers, want jouw ideeƫn en kennis kunnen we goed gebruiken! Welke smaak voeg jij toe aan Gouda?

Ons aanbod
Wij zijn een ambitieuze werkgever die werkt voor Ʃn met de stad. Met trots, maar vooral met een warm hart. Bewoners, ondernemers en bezoekers staan centraal. En onze medewerkers natuurlijk! Je 36-urige werkweek of je deeltijdbaan kun je in overleg flexibel invullen. Zodat je goed balans vindt Ʃn houdt tussen werk en privƩ. Je arbeidsduur en werktijden kun je afstemmen op jouw wensen, zodat je arbeid- en zorgtaken goed kunt combineren. Je kunt rekenen op een passend salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Je komt te werken in ons prachtige kantoorgebouw vlak naast het station in Gouda. Hier bieden we je alle faciliteiten voor 'het nieuwe werken'. Hierdoor kan je in veel gevallen plaats- en tijdongebonden werken, zodat ook thuiswerken tot de mogelijkheden behoort. Je ziet, we zetten alles in om te komen tot goede resultaten voor Gouda.

Sfeer
Integriteit en betrouwbaarheid vinden we net zo belangrijk als het boeken van goede resultaten. We geloven in gelijke kansen en bieden onze medewerkers interessant en zinvol werk, waarin je bijdraagt aan de maatschappij. In je werk krijg je veel kansen om te doen wat jij wilt en kunt en om jezelf te ontwikkelen. Er is nadrukkelijk ruimte voor initiatief, we zijn een organisatie met korte lijnen. Kortom: er is ruimte voor jouw ideeƫn, jouw smaak!

Jong Gouda en de GoudAcademie
Persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk. Op de werkvloer ondersteunen we het 'leren van en met elkaar'. Daarnaast heb je een eigen ontwikkelbudget waarmee je zelf keuzes maakt voor je eigen ontwikkeling en bieden onze eigen GoudAcademie en het regionale samenwerkingsverband 'Werken in het Westen' allerlei workshops en trainingen. Ben je onder de 35? Dan zal je al snel worden benaderd door onze jonge collega's om je aan te sluiten bij 'Jong Gouda', een netwerk specifiek voor jongere collega's met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling maar zeker ook voor een netwerkborrel in het gezellige centrum van Gouda.

vaardigheden:

Categorie vacature:  [ Alles bekijken Jobs ]
Taal eisen:
type werk:
Salaris: Niet opgegeven
Mate: Niet opgegeven
Ervaring (jaar): Niet opgegeven
job Locatie: Ander
Soort bedrijf Werkgever
Datum van indiening: 09/16/2019 / Viewed 12 times
Contact Informatie
Bedrijf:


Solliciteer online